Jom masak jom! Ni resipi baru yang dipelajari dr jiran dpn umah..org Tg Piandang, Perak..emmm...sedap resipi ni..nyum2!!! sooo delicious!! mudah sgt!!! rugi kalo xcuba..xtipu punya..cubala..skali rasa, nk lg..hehe..errr...cuma gambar je xsempat nk di upload lg..gambar kat atas ni amik kat internet je..hehe
Bahan2nya ialah...
✿ܓ Ayam (kaki2 ayam / part tulang2 paling best..sbb xsuka isi)
✿ܓ Bawang besar (diptong bulat2)
✿ܓ Bawang putih (dipotong kecil2)
✿ܓ Halia (dipotong halus)
✿ܓ Serai (dipotong halus)
✿ܓ Cili api (diptong kecil)
✿ܓ Air (utk merebus ayam)
✿ܓ Minyak (sedikit saja utk buat masakan nmpk berminyak)
✿ܓ Kicap
✿ܓ Garam
✿ܓ Ajinomoto
Cara Memasak..
~Rebuskan ayam & kaki2 ayam sehingga empuk
~Toskan ayam & kaki2 ayam 2..lebihan air yg direbus td bleh disimpan utk masakan lain
~Masukkan bwg besar, bwg putih, halia, serai dan cili api yg telah dipotong ke dlm ayam
~Tuangkan sedikit minyak utk buatkan masakan sedikit berminyak/menyelerakan
~Masukkan kicap, sedikit garam dan ajinomoto
~Sedia utk dihidang dan dimakan
SELAMAT MENCUBA !!!